Produktkategorier

1958 Plymouth Belvedere Convertible

Under Power Meet veckan hade vi denna läckra röda 1958 års modell Plymouth Belvedere Convertible inne i verkstaden för en liten ljuduppgradering, en klart fullvuxen bil! Jag är glad att hon inte delade gener med sin syster Christine - en lika blodröd Plymouth 58-, en 2 dörrars HT av lyxmodellen Fury som kunde gett oss problem. För er som inte vet vem Christine är Klicka på denna länk

P1000863

P1000866

Kraven på ljudet var i princip de vanliga: Det ska synas så lite som möjligt, ni får inte göra hål någonstans what so ever, men det ska spela som f*n! Plättlätt...

Lösningen blev än en gång våra fantastiska små 2" "poddar" från CDT Audio, en liten 2" bredbandare som låter otroligt bra, och spelar långt över förväntan i ljudvolym också.

P1000857

Dessa monterades fram på kickpanelerna, och bak på armstöden och kompletterades ihop med - förmodligen sommarens raggarfavorit - Massive Audio Summo Twin 6, en relativt kompakt portad baslåda med dubbla Massive Audio 6.5" basar, en låda som inte lämnar någon oberörd.

Massive-Audio-Summo64-box

Till detta använde vi ett ESX SE-5800, ett 5-kanals slutsteg med gott om kraftresurser för hela systemet.

P1000859

Signalkällan blev en Alpine IDE-178BT i handskfacket, väl dold, men med ett externt IR-öga inkopplat och placerat under instrumentbrädan kan stereon manövreras med fjärrkontroll.

Kul bygge, fin bil, nöjd kund. Nu räknar vi ner till nästa Power Meet :)

Följ oss på Instagram

Ferrari F430

Kul med lite annorlunda jobb mitt i vintern! 

Ferrari F430! Röd Italiensk skönhet när den är som bäst, med en högvarvig 4.3l V8 på 490hk under hu...bakluckan!

f430

Ferrari-F430-motor

Perfekt på alla sätt och vis, förutom ett bedrövligt ljudsystem original.

Ont om plats är det gott om i en sportbil av denna kaliber, men som Gunde alltid säger, ingenting är omöjligt!

Huvudenheten vi valt att använda är Pioneer's senaste 1-DIN modell AVH-X7800BT med utfällbar 7" touchscreen, inte bara för att det ser snyggt ut men kunden efterfrågade GPS navigation också, o detta gick att lösa tillsammans med en AVIC-F260 Navibox.
ferrari-f430-interior

Dörrhögtalare gick vi på något exklusivt i form av Focal 165KRX2, ett kit vi tidigare aldrig hört men med ett så omtalat varumärke som Focal så kan det inte gå fel, om man uppskattar välljud.
165krx2

Direkt när vi fick hem paketet kändes det lite som julafton för oss i butiken, trots att det inte ens skulle hamna i någon av våra egna bilar! Men ett system av den här kalibern är faktiskt något extra att bara packa upp och se hur fantastiskt välbyggt och genomarbetat alla detaljer är.

Självklart krävs det mer kraft till systemet än vad den inbyggda effekten i Pioneer mäktar med, men samtidigt är platsbristen ett faktum.

Vi fick då chansen att montera JL Audio's helt nya och mycket kompakta slutsteg HX280/4, ett slutsteg som är både välljudande, kompakt och tåligt för yttre åverkan (IPX6 klassat).
JL-Audio-HX280

Trots att dörrarna spelar riktigt bra så är det som vanligt, all musik blir roligare med bas!

Men hur får man plats med en baslåda i en bil som denna, utan
att bygga om halva interiören?

Jo man tar ESX aktiva lilla baslåda Q202A, med en storlek på bara 245x345mm och 75mm tunn så passar den perfekt bakom sätet.
Ferrari-f430-ESX-Q202A

För estetikens skull monterade vi 2st, en på vardera sida.

Och resultatet?

Oförskämt tung bas som sätter coupén i gungning! Men tight, snyggt och mycket musikaliskt.

Följ oss på Instagram

Sony MEX-N5000BT

Första inlägget i bloggen!

Vi har precis fått hem en helt ny huvudenhet från Sony och är mycket positivt överaskade! 

Nya MEX-N5000BT är Sonys top-of-the-line model för i år och är fullmatad med både bra och roliga funktioner.

5000BT1 5000BT2

5000BT3 5000BT4

Ljudfunktioner:

3 x lågnivå ut alltså fram, bak och subwoofer-utgång

10-bands Equalizer där du kan justera banden 32,63,125,250,500,1000,2000,4000,8000 och 16000Hz

Avancerade delningsfilter med fasta delningar på 50, 60, 80, 100 och 120Hz

Två olika sorters tidskompensering, en med fasta inställningar för förarplats, passagerarplats eller båda framsätena. Och sedan det manuella läget där du justerar helt fritt utifrån dina öron.

Uppspelningsmöjligheter:

AM/FM radio med RDS

CD som klarar brända skivor med filformaten MP3, WMA och WAV (vem som nu använder CD?)

USB ingången stödjer vanliga USB-minnen i filformaten MP3, WMA och WAV. Du kan även koppla in din smartphone (Android och iPhone) och har då 1A laddström ut.

iPod/iPhone kompatibel med alla enheter, både gamla kontakten och nya lightning.

Bluetooth version 3.1 stödjer både att du streamar musik trådlöst från din smartphone och en riktigt bra handsfree-funktion som du använder med den medföljande mikrofonen.

 

Övriga roliga funktioner:

NFC Världens första huvudenhet med stöd för NFC!

NFC

 

Du som har en nyare telefon med Android har garanterat NFC i din smartphone. NFC står för Near Field Communication och använder ett litet chip i telefonen för att lätt para ihop t.ex din Bluetooth-koppling med en annan enhet genom att du bara lägger telefonen mot i det här fallet volymratten på stereon, på en mikrosekund har dom funnit varandra och parar ihop.

Fantastiskt smidigt och fler tillverkare borde integrera denna funktion!

Röststyrning: 

MEX-N5000BT har ordentligt stöd för röststyrning och fungerar nu även med Android, vilket är nytt på marknaden! Välj musik, starta navigering och svara på samtal med hjälp av rösten.

App Remote 2.0:

En riktigt grym app finns att ladda hem till både Android och iPhone, dessvärre fungerar den bara trådlöst via Bluetooth med Android än så länge, med iPhone måste du ha kabel inkopplad.

Vi tror att denna app kommer få personer med t.ex båt, husvagn eller husbil att välja en Sony stereo just för att du kan styra hela stereon med hjälp av telefonen, ligger du bak i bodelen i din husbil och lyssnar på radio vill du antagligen inte resa på dig och gå fram till stereon och höja volymen, eller starta Spotify?

 

Så här ser huvudmenyn ut i App Remote 2.0. Här väljer du vilken källa du vill lyssna på, appen fungerar även i landskaps-läge.

MEX-N5000BT-meny

 

Så här ser det ut när du väljer Radio, du söker enkelt nya radiostationer genom att svepa med fingret åt höger eller vänster.

 MEX-N5000BT-Radio

 

Om du ansluter ett USB-minne eller som i detta fall en iPod så får du upp låtnamn och skivomslag om det finns tillgängligt, samma sak här som med radion, svep höger eller vänster för att byta låt.

MEX-N5000BT-iPhone

 

 Volymkontrollen är riktigt smidig då du kan styra både volymen och subwoofer-nivå steglöst (om du har en baslåda inkopplad alltså)

MEX-N5000BT-volym

 

10-bands Equalizer som du antingen ställer manuellt eller väljer mellan många olika förinställda kurvor, t.ex ROCK som vi visar här.

MEX-N5000BT-EQ1        MEX-N5000BT-EQ

 

När var det senast så här snyggt och enkelt att justera balance och fader?

MEX-N5000BT-balance

 

Slutligen har vi tidskompenseringen där du justerar avståndet mellan dig och varje högtalare för att få en perfekt ljudbild där du sitter.

MEX-N5000BT-tidskomp

 

I vår mening får du väldigt mycket välljud och funktioner med Sony MEX-N5000BT för endast 1790kr!

Edit: Sedan denna artikel skrevs har en uppdaterad ersättningsmodell presenterats: Sony MEX-N5100BT

Följ oss på Instagram

prisjakt-bilstereo

Kenwood-web

Betalning och frakt

klarna-vertical

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Instagram

Butiken

Öppettider i Västeråsbutiken

Måndag - Fredag: 11.00 - 17.00

Lördag: 11.00 - 15.00

Söndag: Stängt

Hitta hit

Kundtjänst

Telefon: 021-350900
Epost: info@bilstereohornan.se  
Org nr: 556717-3264

Bilstereohörnan AB
Krankroksgatan 3C
72138 VÄSTERÅS

Copyright © 2016 Bilstereohörnan HB. Web: NyWeb